همه چیز درباره امیر رضا دلاوری در یاغی

همه چیز درباره امیر رضا دلاوری در یاغی

همه چیز درباره امیر رضا دلاوری در یاغی

Blog Article

۱۲۰۴ هـ.ق. • حمله به کرمان و محاصره گواشیر. ماجرای فرار آخرین پادشاه ساسانی به سیستان و نهایتاً کشتهشدن او در خراسان چنین نقل شده است که همزمان با فتح مناطق مختلف سرزمین ایران به دست مسلمانان، یزدگرد آخرین پادشاه ساسانی نیز شهر به شهر فرار میکرد، تا اینکه از کرمان راهی سیستان شد. چگنی جزو شانزده طوایفی هستند، که سران آنها در دست راست شاه مینشینند و در جنگها و نیز در دیوانخانه شاهی و مجالس، طرف مشورت پادشاه قرار میگیرند. چگنیهای ساکن عراق نیز به کردی صحبت میکنند. عدهای نیز ساکن استان فارس، استان بوشهر، استان هرمزگان و استان خوزستان در جنوب ایران هستند. خاندان حکومتگر حیاتداود که اصل آنان از طایفه حیاتالغیب چگنی بوده و در دوران صفویه به جنوب هجرت کردهاند در بنادر و قصبات جنوب از حدود گناوه تا بوشهر بر نوار ساحلی خلیج فارس و جزایر خارگ و خارگو حاکم بودهاند. از دوره پارینه سنگی ایران در کاوش غاری در تنگ پبده (کوههای بختیاری در شمال شرق لالی)، ابزارها و سلاحهایی از سنگ ناصاف (چکش، پیکان، تیغه و تبرسنگی) و در نواحی همیان، میرملاس و دوشه از توابع لرستان تصاویر جانوران و آدمیان منقوش بر صخرههای قائم به رنگهای سیاه و زرد و سرخ یافت شده است که قدمتشان به حدود ۱۵ هزار سال قبل از میلاد مسیح میرسد.


امیررضا دلاوری و همسر و فرزندش

↑ امیر کونه خان سارو اصلان، بیگلربیگی ایروان از ایل آغچه قوینلوی قاجار است پدرش گلابی بیک در سلک قورچیان بود و چندگاه ایشیک آقاسی حرم و رئیس محافظین دربار در قزوین و داروغه آنجا بود و سپس به مرتبه ایالت و خانی ترقی نموده امیر الامراء چخور سعد (ایروان) گردید و در آن سرحد با عثمانی جنگهای شدیدی نمود و بلندآوازه گردید و در ازا آن به لقب سارو اصلانی ملقب گشت (به ترکی آذربایجانی یعنی شیر زرد). در اواخر دوران قاجاریه حکومت قسمتی از منطقه شرا و بلوک مست به خاندان خانبلوکی چگنی رسید، محمدحسن خان سرکرده و بزرگ طایفه قادری چگنی که داماد خوانین سبزواری بود بعنوان حکمران بلوک مست منصوب شد و لقب خانبلوکی بر وی و دودمانش به معنی خان و حاکم بلوک مست میباشد. آقای ابراهیم دهگان نویسنده شهیر اراک، در خصوص مهاجرت چگنیهای استان مرکزی، پس از توضیحی مختصر در مورد جغرافیای تاریخی شرا (چرا) میگویند: قسمتی از بلوک شرا محل رحل دستههایی از ایل چگنی است که بعد از متواری شدن در سرزمین کوهستانی درمن، قریه جاورسیان مس یا مست و خانقاه مسکن گرفتهاند. تسنیم نوشت :حسن فتحی با شناخت کامل درام از لحظه لحظههای فرم و محتوای درام به نفع هدفش بهره میبرد و با دیدن قسمتی از سریال به ساختار محکمِ جیران پی میبریم که مشتمل بر نویسندگی، تحقیق و پژوهش خوب، گریم، تصویربرداری، صحنهپردازی، طراحی حرفهای، باشکوه و دقیق صحنه و لباس، موسیقیِ خوب و خیلی از موارد دیگر است.


شاه اسماعیل با کمک قبایل قزلباشان استاجلو، شاملو، روملو، شیخاوند و مردم ایل چگنی، که هواداران جدش شیخ صفیالدین اردبیلی و پدرش شیخ حیدر بودند، توانست در سال (۹۲۰ ق) آخرین پادشاه آق قویونلو را از میان بردارد و به حکومت ترکان بایندری (جده مادری خود) پایان دهد. تاریخ حکایت دارد ایلات چگنی، سیاهمنصور و زنگنه که جزو ایلات اصیل در غرب کشور محسوب میشوند، گذشته از آنهایی که از این ایلات در سایر نقاط ایران هستند، ۲۴ قبیله از آنها در قراباغ بودند. اما از این گذر، تعداد زیادی از ایلات مثل مافیها، باجلوندها، بیرانوندها، چگنیها و سایر ایلات توانستند خود را از این مخمصه نجات دهند و روانه چمچمال، پرآو و کرمانشاه و لرستان گردند. در سفری که میرزا ابراهیم نامی در زمان حکومت آقا محمدخان قاجار به منطقه قزوین داشت تعداد خانوار چگنیها را ۸۵۰ خانوار اعلام کردهاست. امروزه بیشتر چگنیها به زبان کلیک کنید لری سخن میگویند. و از نادرشاه درخواست میکرد اجازه فرمایند، در زاویه این حرم مقدس، به دعاگویی ذات اقدس شهریاری مشغول باشد اما پس از مرگ نادر در سال (۱۱۶۰ ق)، به دست عدهای از سران افشار و قاجار، برادرزادهاش علیقلی خان، که در توطئه نادر شریک بود به نام عادلشاه به تخت نشست.


علاوه بر اعطاء مناصب به سران آنها، به این عنوان که در کربلا در حضور امام سجاد بودهاند و بر همین اساس که تحت حمایت امام هشتم قرار گرفتهاند و آن حضرت آنها را از پرداخت مالیات معاف کرده است، لذا سند مذکور را در خصوص معافیت از مالیات برای این ایلات بزرگ و تاریخی صادر نمودند، این قاعده و قانون تا زمان ناصرالدینشاه به وسیله حکام وقت در مورد چگنیها، سیاهمنصورها و زنگنه های بیچاره، ساکن خراسان تمدید و تجدید میشد، اما حکومت سلطان سلیمان دوامی نیاورد و نتوانست بیش از شش ماه حکومت کند، در روز جمعه سابع شهر صفرالمظفر سنه (۱۱۶۳ ق) قدرت را در دست گرفت و در یازدهم شهر ربیعالاول (۱۱۶۳ ق) شاهرخ به یاری یکی از سرداران خود به نام یوسفعلی دوباره به قدرت رسید. بنابراین، این ذهنیت به وجود میآید؛ که سلطان سلیمان میخواسته با صدور اینگونه احکام و اعطاء مناصب، به تحریک احساسات ایلات بپردازد و آن شوکت و جا و جلال گذشتهای که با کمک ایلات مختلف (استاجلو، شاملو، روملو، شیخاوند، زنگنه، سیاهمنصور، چگنی و سایرین) نصب جدهی امیررضا دلاوری اهل کجاست مادریاش، شاه اسماعیل یکم و پسرش شاه تهماسب یکم و همچنین شاه عباس بزرگ شده بود، از نو برای حکومت نوپای خود احیاء کند. ​Post has be en c re​at​ed by GSA  Content Generator DEMO.

Report this page